top of page

FYSIOTERAPI
TIL HESTE

Fysioterapi har til formål at forbedre og genoprette funktion og bevægelse i kroppens led. Igennem systematisk gennemgang af hele hesten kan man vurdere, hvor der aflastes og kompensatorisk belastes samt vurdere smertestatus. Fysioterapi virker smertelindrende og øger hestens funktionalitet og wellness. Fysioterapi spiller en vigtig rolle i rehabilitering efter skader, operationer eller sygdom.    

For mig går sund træning og fysioterapi samt anden kropsterapi hånd i hånd. Man kan være en virkelig dygtig træner, men man kommer aldrig rigtigt helt i mål, hvis kroppen er begrænset i sin bevægelse. Omvendt virker kropsterapien heller ikke, hvis man bruger sin krop uhensigtsmæssigt og uden fokus på sund bevægelse og biomekanik. 

Alt væv i kroppen er designet til at varetage en specifik opgave. Hvis vævet ikke varetager denne opgave, eksempelvis pga. en låsning, overtager noget andet væv i kroppen opgaven. På den måde får vi kompensationsbevægelser. Fysioterapi, osteopati og anden kropsterapi sørger for, at alt væv har dets maximale bevægelse, så vi på den måde undgår kompensationsbevægelser. ​

Jeg har brugt rigtig mange år på at øve mig og videreuddanne mig inden for kropsterapien. Jeg har erhvervet mange teknikker fra mange forskellige skoler og gjort det til mit eget. Jeg blander dem alle under en session og bruger ofte lidt af det hele på de låsninger og begrænsninger, jeg finder - jeg fokuserer ikke kun på én teknik. For eksempel på en nakke, der er begrænset i bevægelsen, bruger jeg typisk pain-point release, kranio-sakralterapi, laser og osteopati til at løsne låsningerne.
På den måde sikrer jeg, at både muskler, bindevæv og skelet har maximal bevægelighed. 

Christina giver hest pain point realease

MINE TEKNIKKER

Jeg arbejder med og kombinerer teknikker inden for:

  • Fysioterapi

  • Osteopati

  • Laserterapi

  • Fascier

  • Kraniosakralterapi

  • Pain points og massage

  • Akupressur og meget mere
     

Christina giver hest fysioterapi

PRISER

En session tager typisk ca 1,5 time inkl. journalskrivning, ganganalyse og klinisk undersøgelse.

 

Prisen for en session er 1.500 kr. plus kørsel á 4,5 kr. / km, som afregnes umiddelbart efter sessionen via mobilepay eller dankort.

OBS! Hesten skal være ren og tør, den må ikke have feber eller være syg, og den må ikke få medicin.

MIN PASSION
OG INDFØLING

Fysioterapi m.m. kan være overvældende for en hest.
Det kan være lidt ubehageligt og svært. Derfor er det for mig utrolig vigtigt at hjælpe hesten til at finde ro og tillid til mig i mit arbejde. 

Jeg tror fuldt og fast på, at hesten kan mærke vores intentioner, og jeg møder den derfor altid med omsorg og empati. 

 

Jeg tjekker ofte ind med hestens sindstilstand under en session og justerer mine teknikker og metoder efter, hvad hesten har brug for og overskud til.

Christina laver kranio sakralterapi paa pony
bottom of page